Een arbeider bij de Litouwse munt houdt een zilveren munt vast, die is geproduceerd om te worden ingewisseld voor sets van digitale valuta die zijn uitgegeven door de Litouwse centrale bank in Vilnius, Litouwen op 1 juni 2020. Litouwen staat op het punt de eerste door de centrale bank geproduceerde digitale munt in de euro uit te geven zone, onderdeel van een project om door de staat gesteunde digitale valuta’s en blockchain-technologie in het dagelijks gebruik te testen.


 

Een arbeider bij de Litouwse munt houdt een zilveren munt vast, die is geproduceerd om te worden ingewisseld voor sets van digitale valuta die zijn uitgegeven door de Litouwse centrale bank in Vilnius, Litouwen op 1 juni 2020. Litouwen staat op het punt de eerste door de centrale bank geproduceerde digitale munt in de euro uit te geven zone, onderdeel van een project om door de staat gesteunde digitale valuta’s en blockchain-technologie in het dagelijks gebruik te testen. crypto staking neemt voortgang.

 

Litouwen staat op het punt de eerste door de centrale bank geproduceerde digitale munt in de eurozone uit te geven, als onderdeel van een project om door de staat gesteunde digitale valuta’s en blockchain-technologie in het dagelijks gebruik te testen.

 

De sterke daling van het gebruik van contant geld en het vooruitzicht van de 2,5 miljard gebruikers van Facebook die de valuta Weegschaal gebruiken, heeft ertoe geleid dat centrale banken hebben onderzocht hoe ze hun eigen vormen van digitale valuta kunnen uitgeven.

 

Vierentwintigduizend digitale tokens genaamd LBCOIN’s en gebaseerd op blockchain-technologie zullen volgende week in de voorverkoop gaan, elk met een bijgevoegd portret van een van de 20 mensen die de onafhankelijkheidsverklaring van Litouwen in 1918 ondertekenden.

 

“Niemand in de gemeenschap van de centrale bank dacht serieus na over digitale valuta voordat we ons realiseerden dat er een legitieme dreiging bestaat dat iemand anders onze plaats inneemt”, zei Marius Jurgilas, vice-gouverneur van de centrale bank van Litouwen.

 

‘We moeten de samenleving voorzien van wat ze wil’, voegde hij eraan toe.

 

De LBCOIN lijkt erg op wat bekend staat als een centrale bank digitale valuta (CBDC), zei Jurgilas, waardoor Litouwen een voortrekkersrol speelde bij de ontwikkeling van een fiat digitale valuta. cryptocurrency overzicht maakt duidelijk.

 

CBDC’s zijn traditioneel geld in digitale vorm, uitgegeven en beheerd door de centrale bank van een land. Daarentegen worden cryptocurrencies zoals bitcoin geproduceerd door complexe wiskundepuzzels op te lossen en worden ze bestuurd door ongelijksoortige online gemeenschappen in plaats van een gecentraliseerd lichaam.

 

“In een tijd waarin centrale banken hun denken over digitale valuta beginnen te veranderen, is LBCOIN waarschijnlijk de meest geavanceerde experimentele speeltuin om verschillende reïncarnaties van de CBDC’s te testen,” zei Jurgilas.

 

De digitale tokens worden verkocht in pakketten van zes voor 99 euro. De centrale bank verwacht van gebruikers dat ze ze met anderen ruilen om een ​​specifieke set te bouwen die vervolgens kan worden ingewisseld voor een fysieke zilveren munt ter grootte van een creditcard met een nominale waarde van 19,18 euro.

 

 

LBCOIN’s kunnen rechtstreeks worden uitgewisseld met de centrale bank en op particuliere blockchain-netwerken.

 

CBDC’s kunnen de rol van commerciële banken – die momenteel alle elektronische rekeningen voor het geld van de klant beheren – veranderen als het gaat om het verwerken van betalingen, zei Jurgilas.

 

‘Op dit moment is de enige manier om door de centrale bank uitgegeven geld aan te houden, het aanhouden van het fysieke geld’, zei hij.

 

De nieuwe pandemie van het coronavirus heeft de ontwikkeling van CBDC’s versneld, aangezien het miljoenen mensen ertoe heeft aangezet zich tot girale betalingen te wenden, aldus centrale bankfunctionarissen in juni.

 

Centrale banken zullen CBDC’s zorgvuldig introduceren om versnippering van het financiële en monetaire systeem te voorkomen, zei Benoit Coeure, hoofd van de Innovation Hub bij de Bank voor Internationale Betalingen, in juni.