Hauffiopteryx altera

De Hauffiopteryx altera, een nieuwe soort van Ichthyosaur ontdekt door een student van McGill en een professor aan het Staatsmuseum voor Natuurgeschiedenis Stuttgart in Duitsland, was niet veel langer dan de gemiddelde mens vandaag de dag is. (Ingediend door McGill University)

Lees opmerkingen

Een doctoraatsstudent aan de McGill University en een professor aan het Staatsmuseum voor Natuurlijke Geschiedenis in Stuttgart, Duitsland, hebben een nieuwe soort Ichthyosaur geïdentificeerd – een uitgestorven reptiel dat in de oceanen zwom toen dinosauriërs nog over de planeet zwierven. ondeugend daten review zegt het al.

 

https://www.youtube.com/embed/xOfF2PkNRIs

 

Dirley Cortés, een promovendus in paleontologie, heeft al zolang ze zich kan herinneren affiniteit met fossielen. Cortés, geboren in Colombia, woonde in de buurt van verschillende archeologische opgravingen en maakte er een hobby van om fossielen te verzamelen voor schoolprojecten. date sites is apart.

 

Tijdens zijn onderzoek in Duitsland in 2017 begon Cortés ichthyosauriërs te bestuderen bij Erin Maxwell, een curator in het museum in Stuttgart.

 

 

Ichthyosauriërs, wat zich vertaalt naar vishagedissen, waren een groep tonijnvormige reptielen die ongeveer 200 miljoen jaar geleden bestond. Ze werden voor het eerst ontdekt en onderzocht door wetenschappers in het begin van de 19e eeuw, en sindsdien zijn er verschillende soorten ontdekt, variërend van twee meter lang tot 10 meter.

 

‘Ze begonnen rond de opkomst van dinosauriërs’, legt prof. Hans Larsson, directeur van het Redpath Museum en Dirley’s adviseur uit.

 

“Het had lichaamsmaten die varieerden van bijna bultruggen tot kleiner dan dolfijnen en ze waren behoorlijk spectaculair divers en succesvol.”

 

Intrigerende schedel

De studie van Cortés en Maxwell richtte zich op soorten die verband houden met de Hauffiopteryx typicus, een kleine ichthyosaurus van 2 meter lang waarvan bekend was dat hij delen van wat nu Europa is, bewoont.

 

De fossielen zijn teruggevonden in de Posidonia-schalie, een vroeg-jura-geologische formatie op de as van Oostenrijk, Tsjechië, Duitsland, Luxemburg, Nederland en Zwitserland.

 

‘We zijn begonnen met het bestuderen van enkele schedels in Duitsland en er was een specifieke schedel met een bepaalde morfologie’, zei Cortés.

 

 

De vorming van deze schedel leek niet op een van de andere exemplaren waar ze naar keken.

 

Na jaren van verder onderzoek hebben Cortés en Maxwell nu co-auteur van een onderzoek dat het fossiel identificeert als een nieuwe soort, de Hauffiopteryx altera genaamd – een woord dat zich vertaalt naar ‘anders dan’, om aan te geven dat dit type Hauffiopteryx anders was dan wat dan ook die ze ooit eerder hadden gezien.

 

Aangezien het bijna 90 jaar geleden is sinds de meest recente ontdekking van een Ichthyosaurus-soort, waren ze allebei geschokt door hun bevinding.

 

‘Het was een behoorlijk spannend moment’, zei Cortés. ‘Ik bedoel, we hadden nooit gedacht dat er een nieuwe soort kon worden ontdekt.’

 

‘Het is super gaaf.’

 

Cortés en Maxwell schatten dat deze nieuwe soort bijzonder klein zou zijn geweest en niet veel langer dan de gemiddelde mens vandaag de dag is.

 

 

“We waren verrast toen we ontdekten dat dit kleine exemplaar ter grootte van een dolfijn, tientallen jaren geleden verzameld, een nieuwe soort is”, zei Maxwell donderdag in een persbericht.

 

“Er wacht nog heel wat diversiteit om ontdekt te worden in onze enorme museumcollecties”.

 

De fossielen van de Hauffiopteryx altera blijven deel uitmaken van de paleontologische collecties van de universiteit van Tübingen in Duitsland.